Laatste nieuws

Tresor Capital Heeft ‘Skin In The Game’

Tresor Capital Heeft ‘Skin In The Game’

Gepubliceerd in LQ Magazine op 23 mei 2022

Onafhankelijk en onderscheidend: het zijn twee stempels die zonder twijfel op Tresor Capital geplakt mogen worden. De vermogensbeheerder – zelf noemen ze zich overigens liever een lnvestment Boutique – werkt met een uniek investeringsaanbod en stelt portefeuilles op maat samen voor écht iedereen. Om hun filosofie kracht bij te zetten, investeren alle partners in dezelfde fondsen als hun cliënten. Skin in the game, in optima forma.

Research
Er straalt een bepaald vertrouwen uit: als partner van Tresor Capital, je privévermogen investeren in dezelfde beursgenoteerde bedrijven en familieholdings als die in de portefeuilles van je cliënten. Rob Rutten, één van de partners van de vermogensbeheerder die begin dit jaar de deuren in Nederland opende, vindt het niet meer dan logisch: “Alles wat we onze cliënten aanraden, doen we zelf ook. Dus ook beleggen in dezelfde producten. Dat komt omdat we het volste vertrouwen hebben in de investeringsmogelijkheden binnen ons aanbod, omdat we uitgebreid research doen. We bezoeken aandeelhoudersvergaderingen en volgen de ontwikkelingen van het beursgenoteerde bedrijf met haviksogen. Ook de jaarverslagen hebben onze onverdeelde aandacht. Zo zorgen we dat we weten wat er speelt, hoe de partner denkt en welke bedrijfscultuur men nastreeft. Op die manier krijg je gevoel bij je belegging. Zo weet je dat het goed zit. En daarom investeren we zelf ook in ons eigen aanbod.” Met meer dan honderd jaar gezamenlijke ervaring in de branche weten de partners waar ze over praten. Samen bieden zij investeringsoplossingen voor zowel institutionele als zakelijke en particuliere beleggers. Ze schotelen hen een uniek aanbod voor.

“Wij investeren ook zelf in ons eigen aanbod.”

Niet alledaags
Zo’n aanbod vergt maatwerk, waarbij niets te gek is, vertelt Rob: “Wij vinden het niet meer dan normaal om altijd klaar te staan voor onze cliënten. Dag en nacht. Als ik niet alles wat in mijn vermogen ligt, zou geven voor de cliënt, dan hebben we wat mij betreft geen bestaansrecht. En heel eerlijk: ik vind dit gewoon het allerleukste om te doen. Dit, én zoeken naar investeringsmogelijkheden die niet alledaags zijn. Daarbij richten we ons met name op familieholdings met een bepaalde missie en drive. Holdings ook, waarvan we weten dat een ambitieuze volgende generatie klaar staat om het stokje in de toekomst over te nemen. Dat soort opties biedt onze cliënten investeringsmogelijkheden met een vrij laag risico, maar vaak ook een uitstekend rendement. Wij stellen mooie op maat gemaakte portefeuilles samen voor onze cliëntenkring. Dat kunnen vermogende families en ondernemers zijn, maar ook particulieren. We bieden onze relaties de mogelijkheid om te beleggen in unieke investeringsmogelijkheden. Daar is ons kleine – maar ontzettend gedreven – team, dagelijks met veel energie mee bezig. Mensen ontzorgen en helpen een pensioen op te bouwen, dat is onze drijfveer.”

Rob Rutten – Partner Tresor Capital

Lexquire
Als vermogensbeheerder signaleert Tresor Capital regelmatig de behoefte aan een notaris bij de cliënt. Bij het opstellen van een testament bijvoorbeeld, een bedrijfsoverdracht of een samenlevingsovereenkomst. Ze vertrouwen daarbij op de kennis en kunde van Susan Drijer, (kandidaat)notaris bij LexQuire en gespecialiseerd in (internationaal) personen- en familierecht alsook (internationaal) erfrecht. De investment boutique spint er garen bij: “Het doorverwijzen van onze cliënten naar een notaris is een vertrouwenskwestie. We kunnen er gelukkig op vertrouwen dat LexQuire alle notariële belangen uitstekend behartigt. Susan, maar ook Branko (Reumkens, red.), hebben specifieke kennis van internationaal erfrecht en internationaal personen- en familierecht. Dat zorgt ervoor dat onze cliënten van diverse pluimage en uit alle windstreken zich bij LexQuire op de juiste plek voelen. Dat straalt ook weer op ons af. Een mooie samenwerking, derhalve.” Niet zo vreemd, want ook LexQuire heeft skin in the game.

Susan Drijer kandidaat-notaris en partner LexQuire

Scroll naar boven